pühapäev, 14. jaanuar 2018

Mõned erinevused

Eile jäid kirja panemata mõned peamised erinevused, mis lõimede pealekandmisel silma hakkasid. 

Reha riputatakse konksukeste abil telje külge. Neil on telje küljes nöörid valmis, kuhu saab reha kinnitada. Reha asendatakse rehatamise järel abipuuga, mille abil lõimed üles tõstetakse. Juba tuttava nööriga kinnitatakse abipuu telje külge ja samuti kinnitatakse siia vahelikupuud. Nii on vahelik niietamise käigus silmade kõrgusel. Suurt tähelepanu pööratakse ergonoomikale. Klassi seinal on ka fotod harjutustega, mida soovitatakse vahepeal teha. 






Lõimede rehasse panemisel tehakse siin nii, et kui on palju lõimi 1 cm (meil 9 või 10), siis soovitatakse lõimed rehasse panna natuke laiemalt kui töö laius ette näeb. Iga pii vahesse panime nii palju lõimi kui on 1 cm ning osad pii vahed jätsime tühjaks. Hiljem kui kõik lõimed olid laiali jagatud, tõstsime mõned lõimed ühtlustamiseks ka tühjadesse piivahedesse.  














Ja kuna plaanid ei muutunud, olime koolis ka pühapäeval. Jõudsime niietada umbes 2/3. Homme jätkame. Niietamise juures soovitati esmalt vastavalt mustrikorrale panna niied raamidel valmis ja siis 1 mustrikord ära niietada.

Juba siis, kui lõikasime ees lõimed lahti ja sidusime kimpu, tuli kimbud teha nii, et lugesid mustrikorra arvu jagu lõimi ühte kimpu. Kui mustrikord oli väike võis kimpu panna 2x või 3x mustrikorra jagu lõimi. Niietamise ajal oli see nagu omamoodi kontrolliks, et mustrikord on niietatud.