reede, 26. jaanuar 2018

Viimane reede

Ja ongi nii, käes on viimane reede Oulus. Veel viimased read kududa ja veidi viimistleda ning praktika saabki läbi. 

Täna osalesime siduseõpetuse tunnis, kus õpetaja Päivi näitlikult rääkis uuest sidusest. Uuest ses mõttes, et siin võetakse väga üksikasjalikult kõik erinevad sidused järjest läbi ja tänane õpetus oli koekirikangast (kudekuviollinen).

Kõigile anti kätte koopia ühest näidisest ja selle põhjal käidi kõik peensusteni läbi. Lõpuks joonistasime vihikusse joonise alusel ka rakenduse. Uuel nädalal tehakse sel teemal veel harjutusi, et sidus selgeks saada.


Õhtul plaanime minna jazzi kuulama. Vanas tuljetõrjedepoos asub üks koht, kus toimuvad aeg-ajalt kontserdid, on restoran ja pubi.

Singapur ja rüiu

Mis on ühist Singapuril ja rüiul. Esmapilgul ei midagi. Aga siiski...

Soomes on visiidil Singapuri Vabariigi haridusminister Ong Ye Kung. Minister on Soomes 21-27.1 ning visiidi programmi kuulus ka Oulu külastus. Eile, 25.1, väisas minister koos kaaskonnaga ka meie kooli ja käis korraks kangaklassis.

Samal ajal toimetasime meie oma telgede taga ja Siiril valmib imeline rüiu pilt Põhjala taevast, kust ei puudu ka virmalised. Rüiu on Soomes laialt levinud ja armastatud tehnika. Rüiu tähendab, et pisikesed lõngakimbud seotakse ükshaaval lõimede külge ning vahele kootakse mõned read lõnga, et rüiu lõngad ilusasti püsti seisaks.

Siiri kavand

Valmis rüiu lõngad


Valmiv töö
 
Hommik