kolmapäev, 24. jaanuar 2018

Sajab lund

Väljas sajab lund, ümberringi on vaikus ja rahu. Oleme ju Põhja-Soomes ja praegusel aastaajal on see tavapärane, et väljas on paks lumi maas. Isegi Eestis on praegu vist lumi maas. Aga selline vaikne valge sädelus oli kuidagi inspireeriv, et vajas kirja panemist. Kiire pilk aknast välja näitab, et vaiksest sädelusest on vahepeal hanged kasvanud.


Põrandavaip
Linane saunalina

Tänaseks on kõik praktika alguses alustatud tööd telgedelt maha vöetud. Kuidagi kiirelt on see aeg läinud. Aga ega me viimasel nädalal käed rüpes ei istu, kahe villase salli tööproov on tehtud, homme  teeme algus päris sallide kudumisega, ning valmib ka vähemalt üks pisike rüiu pilt.







Valmis trükiraam
Trükitud kangas
Vahepeal sai valmis ka trükiraam. Eile kandsime pimikus kavandi valguse abil vormile, seejärel teipisime raami servad tugevasti kinni, et värv valest kohast kangale ei satuks ning täna tegime sellega esimese trükiproovi. Kaasõpilased, kes trükkimisega juba sina peal on, teevad imelisi asju, kes kardinaid, kes laudlina, kes salli, üks põnevam kui teine. Siinkohal on paslik tänada Anttit, Päivit, Sannat ja õpetaja Suvit, kes trükkimise võlumaailma meile tutvustasid.