laupäev, 20. jaanuar 2018

Kunstisaalis, kunstisaalis!

Tänane hommik tervitas meid kolmeteistkümne miinuskraadiga. See ei seganud plaani veeta päev Oulu kunstigaleriide ja käsitööpoodidega tutvudes.

Esimesena tegime küll kohe kõrvalepõike ja käisime Konttis, Punase Risti heategevuspoes, kust soetasime endale kooli isiklikud kohvitassid.

Seejärel seadsime sammud lõngamaailma. Aitäh õpetaja Marjule väärt vihje eest, tõesti hea valikuga lõngapood, kus hetkel samuti kuni 50% allahindlus. Lõngapoest suundusime edasi Maakarisse, käsitööpoodi, kus müügil nii lõng, käsitöötooted ja suveniirid ning kus asub ka pisike kohvik. Igaüks leidis midagi, mida koju kaasa osta.


Pärast kohvipausi ootas meid ees Galleria5. Eelmisel nädalal avati siin kahe kunstniku ühisnäitus "Lumen alla".

"Poika, sinä et tiedä, miten kovassa seurassa olet" ehk galeriist olime jõudnud Oulu Kunstimuusemi, kus hetkel saab vaadata vaid ühte näitust Oulu tehnoloogiabuumist. Näitus baseerub Raaku korporatsiooni loole, mille on kirja pannund Antti Leikas.

Ja päeva lõpetasime Valves, kultuurimajas, kus toimuvad erinevad üritused, ning kus asub ka fotomuuseum. Viimane oli küll täna suletud, sest järgmisel nädalal avatakse seal uus väljapanek. Valve galeriis külastasime näitust "Punasein taivaan alla".

Arvestades, et eelmisel päeval olime juba käinud Harmaja galeriis vaatamas näitust "Vedestä nousee kasvi" ning disainipoes Non Boutique, jäime ettevõetud kultuurse rännakuga igati rahule.





Aadressid:

Lankamaailma, Saaristonkatu 27
Maakari, Rautatienkatu 11B
Galleria5, Hallituskatu 5
Oulun Taidemuseo, Kasarmintie 9
Kultuuritalo Valve, Hallituskatu 7
Galleria Harmaja, Pikisaarentie 17
Non Boutique, Pakkahuoneenkatu 5

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar